Pages

:: any2? ::

Tuesday, February 21, 2012

Tuesday, January 24, 2012

:: untuk terus mengingatiNya ::

Senyum dan terus senyum. Lately byk cerita. Cerita pasal anak2 memang banyak. Cerita yang tak berkesempatan untuk diceritakan dalam blog ini. Dari sudut gembira, Rayyan dah mula bersekolah tahun ini (4 tahun) bersama Riyad (6 tahun) di Little Caliph. Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi, mereka berdua dah pandai solat. Tahu bacaannya, tertibnya, juga pandai berzikir! Bila balik rumah, rajin betul anak2 mommy ni nak buat exercise book. Rajin juga solat berjemaah. Alhamdulillah... Audelia? Masih tinggal di rumah nenek dan atok. Hujung minggu baru dapat peluk cium. Bohong la kalau mommy dan daddy tak rindu. Abang2 pun rindu. Tapi buat masa ni biarlah tinggal dulu kat sana. Kenapa kat sana? Semuanya bermula selepas Audel kena warded hujung November 2011. Kami satu family berkampung di An-Nur waktu itu. Dan hingga kini belum bersedia untuk hantar semula Audel ke taska (Bondamama). Cerita lagi, Rayyan dijangkiti HMFD (Hand Mouth Foot Disease). Berjangkit pula kat Audel yang waktu itu dijaga nenek dan atok kat rumah AS (Alam Sari). Hhmm.. bukan mengeluh tapi menarik dan melepaskan hela nafas. Airmata menitik ada ketikanya. Allah sahaja yang tahu apa tersirat. Senyum dan terus senyum. Ikhtiar untuk pulih. Alhamdulillah bila doa didengariNya. Hari ini, kami berkampung lagi di An-Nur. Tapi kali ini bukan hanya Audel, tapi Riyad dan Rayyan pun. Bertiga kena muntah2 dan cirit birit. Rotavirus barangkali. Riyad dulu yang kena, berjangkit Audel dan tak ketinggalan Rayyan. Package wabak bila dah tinggal sebumbung. Riyad dah 2 malam dijaga daddy di wad. Hari ini yang lain mengikut termasuk mommy yang akan menemani semua anak2 di wad. Doa dan terus berdoa...


Duduk di wad mungkin dapat menambah entry yang sudah bertajuk dan isi2 penting dalam kepala mommy ni. Nantilah, dikeluarkan satu2 bila mampu. - Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, December 13, 2011

:: Emir Riyad jumpa Dentist ::

Hohoho...
Gigi Emir Riyad berlubang!
Today appointment dengan dentist after 1week cover makan antibiotik & ubat tahan sakit.
Mula-mula happy happy gelak gelak hahaha
Gelak nak nangis la lepas tu...



Tapi Emir Riyad even dia menangis, he is strong!
Sebab masa cucuk bius (sakit sangat, mommy pernah rasa before) memang teramat sakit!
Dia nangis lepas rasa kebas bius tu... Maybe mulut feel kembang kembang gitu...! Tebal je rasanya...
Nextweek kena datang lagi sebab nak keluarkan ubat matikan akar gigi tu... Jangan takut takut lagi ye sayang mommy! I always be with u!


- Posted using BlogPress from my iPhone

:: rindu merindu dirindui ::

Assalamualaikum wbt Audel!
Semoga Audel semakin sihat dan sihat!
Happy to see you dah pandai jalan... tapi jangan lasak sangat ye...
Kecut-kecut perut mommy ni tengok Audel memanjat! Kalau Audel nak tahu, time sekarang ni (umur sekarang ni), masa kat rumah atok & nenek, Audel panjat playpen tau! Dari dalam ke, dari luar ke, ye Audel boleh panjat! Macam tak percaya! Pulak tu Audel kan girl... kalah abang-abang okeh!
Girl, u jgn notty sgt ye... Mommy really miss u baby...!










- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, October 28, 2011

:: love this song and this and this... ::

Waiting For The Call by Irfan Makki

Miles away, oceans apart
Never in my sight always in my heart
The love is always there it will never die
Only growing stronger a tears rose down my eye

I am thiking all the time
When the day will come
Standing there before you
Accept this Hajj of mine

Standing in ihram, making my tawaf
Drinking blessings from your well
The challenges that I have suffered
And might were rekindles my imaan

O Allah! I am waiting for the call
Praying for the day when I can be near the Kabah wall
O Allah! I am waiting for the call
Praying for the day when I can be near the Kabah wall

I feel alive and I feel strong
I can feel Islam running through my Veins
To see my muslim brothers, their purpose all the same
Greeting one another, exalting one True Name
I truly hope one day that everyone's a Muslim.
That they remember you in everything they say

Standing in ihram making my tawaf, making my tawaf
Drinking blessings from your well
The challenges that I have suffered
And might were rekindles my imaan

O Allah! I am waiting for the call
Praying for the day when I can be near the Kabah wall
O Allah! I am waiting for the call
Praying for the day when I can be near the Kabah wall


I Believe by Irfan Makki feat. Maher Zain

When you're searching for the light
And you see no hope in sight
Be sure and have no doubt
He's always close to you

He's the one who knows you best
He knows what's in your heart
You'll find your peace at last
If you just have faith in Him

You're always in my heart and mind
Your name is mentioned every day
I'll follow you no matter what
My biggest wish is to see you one day

Chorus:
I believe
I believe
Do you believe, oh do you believe?

Coz I believe
In a man who used to be
So full of love and harmony
He fought for peace and liberty
And never would he hurt anything
He was a mercy for mankind
A teacher till the end of time
No creature could be compared to him
So full of light and blessings

You're always in my heart and mind
Your name is mentioned every day
I'll follow you no matter what
If God wills we'll meet one day

Chorus

If you lose your way
Believe in a better day
Trials will come
But surely they will fade away
If you just believe
What is plain to see
Just open your heart
And let His love flow through

I believe I believe, I believe I believe
And now I feel my heart is at peace

Chorus

I believe I believe, I believe I believe

 ------------------------- LOVE ---------------------------

Monday, October 24, 2011

:: instant baking - Moist Supreme Cake Mix ::

as requested by riyad...

last saturday, i made it...!

heheheh... ready-to-made cake je... brand pillsbury and its so easy...

 just need to add some water, oil and eggs

 bake about 35 minutes at 180c degrees

...cake tester = if not, guna lidi satay pon boleh...  :P

 wow!... the smell spread all over my house... 

 oopppsss! hodohnya... tapi sedap... hehehhe... it was soft and moist inside!

 this boy... ate a-lot

 i can see his happy mood through his face


nanti kita buat lagi ye sayang!

Thursday, October 20, 2011

:: update about Audel ::

Audel is 10 months old now...

Let mummy paste her photos here






She has a new habit... 'tanggalkan seluar tido!'...  hahahaa
oohh dear... really miss you!