Pages

:: any2? ::

Friday, December 17, 2010

:: Part 1: Emir dan Sekolah (5 tahun 2011) ::

2011 Emir akan start pergi school...

daddy dah registered Emir kat Q-dees

mulanya... mummy and daddy tak tau nak register Emir kat mana...
sebab fikir2 bila pindah Bangi nanti, camana?

tapi nak x nak dah kena start register jugak...
so end up... kami memulakan carian ke serata kindy yang ada kat area Cheras ni dulu...
sebab nak move ke Bangi belum tentu confirmnya bila...

1st place yang daddy singgah... Q-dees...
sampai depan gate Q-dees... Emir tak nak masuk eh... Rayyan plak yang excited...
sabar jer la...

then... terus pergi Smart Reader (SR) pulak...
hhmm... macam sebelum tu jugak... Emir tak berapa minat...
Rayyan la yang suka... "rayyan nak school...rayyan nak school"
masa kat situ... 2 beradik main hide and seek while daddy was discussing with the staff there
as usual... rayyan akan counting... 1 to 10... and Emir nyorok...
pastu... staf (indian teacher) yg tgh discuss ngan daddy tu teruja plak dgr rayyan counting till 10
...dia pun suh rayyan start counting again...
rayyan apalagi... count punya count...
terlebih sudah... count sampai berbelas2... "eleven, twelve, thirteen, fourteen...bla..bla..."
lagi la teacher tu teruja... terus angkat dokong rayyan beriya2...
mula teacher tu ingat rayyan 4 tahun... sekali rupanya baru 2 tahun daaa...
pastu bagi present terus kat rayyan...
Emir...? hhmmm tak frenly langsung... semuanya xmo...
tapi teacher tu bagi juga la kat dia...

ok... lepas SR... mummy + daddy meneruskan pencarian...
so we decided pergi school Adib... (sepupu Emir)
hah... yg nih Emir excited sket..
sebab school sama ngan abg. Adib dia...
nama schoolnya... Little Star...
tapi masa sampai situ... school tu tutup...
so tak dapat la masuk

then satu lagi tempat... mummy x perasan pun wujud kat area ni...
daddy yang tau... Genius Aulad...
sekali rupanya under renovation... baru nak bukak...
so tak kesampaian juga...

last2... kami patah balik ke Q-dees
antara sebabnya... staf sana kata boleh transfer fee/ continue branch lain if we all dah moved ke Bangi nanti

so daddy terus register...
lupa mummy nak snap pic school nya...


 school fee structure

 parents orientation day

 children's orientation day

 official receipt

 books 1-8

 yang ni sticker nama Emir mummy buat...

uniform (2 pasang)

....to be cont'...

1 comment:

mummy liesya said...

ish mahal jugak yer yuran Q-dees ni yer. Anyway salam kenal and for sharing :))